Fixarhelg med familjen

Jag har flyttat hemifrån för snart 5 år sedan. Men ändå är jag gärna hemma hos mina föräldrar och hjälper till. Dels för att jag uppskattar att umgås med dem men också för att jag ömmar lite för mitt barndomshem och det hus dem bor i. Här finns det många minnen och jag gör egentligen allt för att detta ska bevaras och att dem helt enkelt ska trivas och känna att dem vill bo kvar där länge och gärna. Därför har vi lite titt som tätt fixarhelg med familjen. Detta innebär alltså att jag och min yngre syrra tar ledigt för helgen från våra egna familjer och åker hem till mamma och pappa för att fixa och dona, små grejer som stora, men mest för att hålla ordning.

Släpvagn och lastnät

Förra helgen som var planerad fixarhelg fick jag ett sms om att jag gärna fick ta med släpvagn och Valeryd lastnät. Varför det ska vara just Valeryd lastnät är för att min kära far har förkärlek till deras bra kvalitet och funktion och med andra ord är hans ord min lag. Sagt och gjort så tog jag med mig släpvagnen och Valeryd lastnät. När jag väl var framme förstod jag varför. Äntligen skulle nämligen mina föräldrar göra sig av med deras gamla soffa och köpa sig en ny.

Vi lastade på den och säkrade den med lastnätet just för att den inte skulle falla av när vi skulle köra den till loppisen i byn bredvid där vi bor. På vägen hem skulle vi dessutom hämta hem den nya soffan som dem redan beställt och fått och jag såg lyckan i deras ögon. Vi är egentligen bara glada att få hjälpa till och vara delaktiga, detta kommer vi fortsätta med och helt enkelt passa på att göra innan det är för sent.