Att leva i Helsingborg känns lite säkrare med ett larm

Sverige är ett härligt land och Helsingborg är en liten pärla i detta land. Eller rent av en stor pärla. Jag har bott här i många år och sett staden förändras åt alla håll. Mycket har blivit mycket bättre, men en del har också blivit lite … ja kalla det sämre i brist på ett bättre ord. Själv tog min bild av Helsingborg och livet här en hel del stryk när jag hade inbrott i mitt hus. De stal datorer och teknik som egentligen bara handlar om pengar, och det tog försäkringsbolaget hand om, men värre var känslan av att mitt hus inte längre var min borg. Förtroendet för mina medmänniskor hade fått sig en törn. Jag vet såklart att det är orationellt på många vis men för mitt eget välbefinnande bestämde jag mig för att göra något jag aldrig ens tänkt på förut, att installera ett larm.

Det finns många olika sorts larm att välja på

Med min begränsade erfarenhet om larm började jag att kika runt på nätet efter en lösning som skulle passa mig, men det blev fort helt överväldigande, det finns ju hur mycket som helst. Istället började jag att prata med folk som jag känner och som har installerade larm. De hade lite olika erfarenheter vad det gäller företag som installerar larm i Helsingborg men ett stod ut i deras åsikter. Elektriska Montagebyrån fick bara positiva omdömen och jag både började och avslutade mitt sökande med ett telefonsamtal till dem. Efter att ha pratat en stund kom vi överens om att de skulle skicka ut en person hem till mig för att se på fastigheten och kika närmre på mina behov och också berätta lite om vilka lösningar de kunde erbjuda. Det visade sig vara en hel del och nu mer är de min garant för att mitt hus är min borg igen. Det var verkligen inte gratis på något vis, men jag tycker samtidigt att det var ett väldigt lågt pris för att åter igen kunna känna mig helt trygg i mitt hem.