KITT var en actionspäckad Mustang på de amerikanska vägarna

Kikar en del på Tv-kanalen Discovery. Kanske heter programmet Wheeler Dealers, men gubbarna i programmet brukar i alla fall leta efter gamla bilar som de köper loss och renoverar upp till topp-skick.

I det senaste avsnittet härjade programledarna runt i San Fransisco efter gamla Ford reservdelar till en nyligen inköpt bil. De blev mäkta förvånade under ett besök hos en äldre man strax utanför San Fransisco. Gubben hade en gammal bil i garaget och de visste inte mycket mer än att den stått i garaget sedan 70-talet och att det troligen var en Chevrolet.

När bilen dammades av visade det sig vara något helt annat än en Chevrolet, det var en Ford Mustang och även samma modell som Steve McQueen kör i den klassiska filmen Bullit. Filmen utspelar sig lustigt nog i San Fransisco.

Programledarna lyckades köpa loss Mustangen till ett pangpris av den äldre mannen och de blev sjukt mer nöjda än de förväntat sig efter att ha startat programmet med fokus på att hitta Ford reservdelar.

Mustangen renoverades upp under ett par månader och såldes på en bilauktion. Minns inte exakt summan den såldes för men priset femdubblades från det att de fick köpt loss den av den tidigare ägaren som förvarat bilen i ett garage.

Om du minns TV-serien Knight Rider så känner du säkert till bilen KITT. KITT var en självkörande bil som hade huvudrollen i TV-serien tillsammans med skådespelaren David Hasselhoff. Duon tog på sig olika uppdrag där de bekämpade kriminellas framfart. KITT kunde skjuta vapen, hoppa över hinder och nå höga hastigheter genom en special-turbo. Märket på KITT var Mustang, precis som den klassiska bilen i filmen Bullit.

Det har lanserats en nyare version av TV-serien för ett par år sedan, men den är i mina ögon inte lika vass som originalet.