Att ta truckkort

Jag har länge varit arbetslös och haft svårt att få ett nytt jobb. Till och med lagerjobb är svåra att få numera eftersom de flesta lager vill att man har truckkort.

Eftersom jag passerat 50 tänkte jag att det var försent för mig. Att ta truckkort lät både svårt och dyrt.

Men en dag såg jag en annons på nätet om truckutbildning i Umeå, dit det är fullt möjligt att ta sig. Jag kollade upp det hela och såg att de hade truckkortsutbildning för A och B truckar för privatpersoner till en rimlig peng. När jag sen upptäckte att det bara rörde sig om en tvådagarskurs tänkte jag om. Det kunde väl vara värt ett försök i alla fall tänkte jag och anmälde mig till en kurs.

Mitt truckkort – min stolthet

När jag anlände till kursen var vi inte alls många utan var och en hade gott om tid för att fråga och få instruktioner. Lärarna hade lång erfarenhet av att köra truck och var dessutom pedagogiska. Och döm om min förvåning – jag var inte äldst. Nästan äldst, men det fanns en gubbe som var ett par år äldre än jag. Och jag var inte heller enda kvinnan, vilket jag hade befarat.

Efter de två dagarna med intensivt arbete fick vi göra ett praktiskt och ett teoretiskt prov. Jag blev godkänd direkt och det är jag väldigt stolt över.

Framtiden ser ljus ut

Nu ser framtiden betydligt ljusare ut. Jag hade tidigare haft kontakt med ett stort lager utanför Umeå och när jag ringde dem och berättade att jag precis tagit truckkort fick jag en visstidsanställning direkt. Nu jobbar jag heltid fram till i januari och därefter får vi se. Men det ser lovande ut eftersom de får allt mer att göra. De säger att de är mycket nöjda med mitt jobb hittills så framtiden ser mycket ljusare ut nu än innan jag fick truckkortet.