Kollar på fastigheter och undrar om krypgrunden är isolerad

Kikar du på nytt hus? Om du går i funderingar på att skaffa en fastighet är det smart att ha med sig en checklista. Många bostadsspekulanter missar att noga besikta objekten när de funderar på att investera. En besiktningsman är bra hjälp för att få en god bild av kvaliteten på ett hus. Besiktningsmän kan kontrollera kvadratmeterytan, mögelskador, om krypgrund är isolerad, hållbarhet i konstruktioner, eventuella fel på elen och fler saker som är viktiga att se över inför ett bostadsköp.

Isolera krypgrund? Ja, att isolera en krypgrund kan vara smart om det finns risk för fuktskador. Genom att isolera krypgrunden får du upp temperaturen och fuktigheten sänks i krypgrunden. Om du själv inte har kunskapen att isolera tycker jag det är en god idé att anlita hantverkare.

När jag kollar efter nya fastigheter är det intressant att veta när huset är byggt. Nybyggnation har många fördelar då du slipper byta ut mycket eller renovera delar av fastigheten. Jag önskar ett hus som ligger inom 2 mil från Borås. Jag vill ha garage och tomten bör vara minst 2000 kvadratmeter. Utbudet just nu ser okej ut, ska iväg nästa vecka och titta på ett par hus som ligger strax utanför stadskärnan i Borås.

Behöver lösa en ny brygga till sommarstugan i Dalarna. Den nuvarande bryggan har vittrat sönder och är obrukbar. Bryggan använder jag från våren till hösten och den ska förvaras vintertid i garaget jag har vid sommarstugan. Såg ett par intressanta bryggor under veckan och har nu bestämt mig för att köpa en flytbrygga. Det är bra fiskevatten vid sommarstugan, fångar en del gädda och abborre under senvåren och sommaren. Köpte mig en liten båt förra sommaren. Istället för en traditionell bensinmotor kör jag en eldriven båtmotor. Smidigt att slippa bensin, men lite jobbigare eftersom du behöver bära med ett bilbatteri varje gång båten ska köras.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.